1 Iunie la Aşezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie”

Anul acesta, Ziua Copilului a fost cu totul specială pe ,,meleagurile” Aşezământului, întrucât a fost organizată şi coordonată chiar de copii, după bunul plac şi conform năzuinţelor lor.

Alexandru Petrovan – student în anul II la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Suceava – a fost cel care a avut iniţiativa de a alcătui un program de activităţi desfăşurate pe parcursul a trei zile – asemenea petrecerilor de odinioară – iar Ioana Solovăstru, Cătălina Cioltan, Claudia Pintilie, Florin Maftei şi Florin Cioltan (elevi de liceu şi viitori studenţi) au fost organizatorii.

Tinerii au stabilit un program de activităţi şi un interval orar pe care le-au respectat întocmai. Astfel, începând cu orele 07:00 ale dimineţii şi până seara târziu, orele 22:00, în perioada 1 – 3 iunie, toţii copiii din cadrul Aşezământului au participat la concursuri de şah, fotbal, talente şi pictură pe asfalt şi au fost implicaţi în activităţi precum: lectură distractivă, ecologie, karaoke, vizionare de filme, etc.

Cele trei zile cu activităţi au fost atipice celorlalte, întrucât parcursul lor a fost lăsat la latitudinea copiilor – de exemplu, masa fiind servită în aer liber (după preferinţe) – iar sâmbătă seara s-au adunat pentru împărtăşire de impresii, oferire de diplome obţinute la concursurile desfăşurate şi înălţare de lampioane.

La mulţi ani, copii!