8 Martie la Aşezământul de copii ,,Sf. Ierarh Leontie”

De la Mărţişor ne-am îndreptat cu paşi repezi spre ziua de 8 Martie; frumoasă sărbătoare în inima copiilor, ce le îmbracă chipurile în zâmbete şi le reînnoieşte forţa de a cânta cu voioşie: ,,De ziua ta, Mămico!”.

Primăvara ne sunt luminate chipurile de razele soarelui, se reîmprospătează aerul cu mireasma florilor, iar apele îşi reiau cursul. Aşa cum natura înverzeşte şi înmugureşte, sufletele noastre se primenesc, pe Calea ce duce spre Înviere.

Totodată, copiii au prilejul să-şi bucure mamele sau – atunci când ele nu le pot fi în preajmă – pe cele care veghează la creşterea şi educarea lor, într-un mod aparte: pregătindu-le daruri sau alte categorii de surprize pentru ziua destinată acestora.

Copiii de la aşezământ – denumiţi ,,Mărţişoarele zglobii” – au organizat şi anul acesta, coordonaţi de domnişoara Dari Mirela, o frumoasă serbare în ziua cu pricina, 8 Martie 2018, îmbrăcându-se în culorile primăverii şi învăţând o serie de versuri şi cântecele.

O altă surpriză din partea lor a fost prezentarea unei scenete: ,,Albă-ca-Zăpada şi cei 7 pitici”, încântându-i pe cei prezenţi cu realele lor valenţe actoriceşti.

În cele din urmă, învăţăceii de limbă germană, aflaţi sub oblăduirea doamnei Coroliuc Alina, au interpretat o serie de cântece în limba studiată.

Copiii au reuşit să aducă multe zâmbete pe chipurile tuturor invitaţilor şi le-au oferit doamnelor, la finalul serbării, zambile de culori diferite, confecţionate de mânuţele lor.