8 Martie la aşezământul de copii

De la Mărţişor ne-am îndreptat cu paşi repezi spre ziua de 8 Martie; frumoasă sărbătoare în inima copiilor, ce le îmbracă chipurile în zâmbete şi le reînnoieşte forţa de a cânta cu voioşie: ,,De ziua ta, Mămico!”.

Cu acest prilej, copiii au prilejul să-şi bucure mamele sau – atunci când ele nu le pot fi în preajmă – pe cele care veghează la creşterea şi educarea lor, într-un mod aparte: pregătindu-le daruri sau alte categorii de surprize pentru ziua destinată acestora.

Cei mici de la aşezământ, preşcolarii şi elevii de clase primare – denumiţi ,,Mărţişoarele zglobii” – au organizat şi anul acesta, coordonaţi de domnişoara Dari Mirela, o frumoasă serbare în ziua cu pricina, vineri, 8 Martie 2019, îmbrăcându-se în culorile primăverii şi învăţând o serie de versuri şi cântecele adecvate momentului.

O altă surpriză, organizată de copiii mai mărişori – elevii de gimnaziu – a fost prezentarea unei scenete: ,,Soacra cu trei nurori”, încântându-i pe cei prezenţi cu realele lor valenţe actoriceşti.

Copiii au reuşit să aducă multe zâmbete pe chipurile tuturor invitaţilor şi le-au oferit doamnelor, la finalul serbării, flori de culori diferite, confecţionate de mânuţele lor.