Alături de bunul nostru prieten, pr. Ieromonah Bartolomeu Ungureanu!

Spre sfârşitul săptămânii precedente, părintele director al aşezământului, Protos. Iustin Tănase, cu binecuvântarea părintelui stareţ, a ajuns pentru a doua oară, anul acesta, în Austria; de această dată în semn de prietenie şi recunoştinţă pentru pr. Ieromonah Bartolomeu Ungureanu – călugărit şi hirotonit cu acest prilej de către ÎPS Mitropolit Arsenios al Austriei (eparhie cu jurisdicţie de Constantinopol).

Pr. Ieromonah Bartolomeu a pus bazele unui parteneriat cu noi, făcând posibilă, doi ani la rând, călătoria unui număr de copii şi tineri de la aşezământ în Austria, ocupându-se – cu binecuvântarea ierarhului locului şi cu sprijinul unor oameni de bine – de asigurarea transportului, cazării şi celor necesare expediţiei şi nu numai; ne-a vizitat în repetate rânduri şi a slujit în biserica noastră, promiţându-ne că acest lucru va fi posibil şi în anii următori.

Drept mulţumire pentru participare la bucuria momentului, părintele director Iustin a primit din partea mitropolitului o cruce preoţească pectorală şi promisiunea unei colaborări viitoare armonioase.