Amintiri dintr-o altă tabără… cea de la Nemţişor!

Se pare că vacanţa a fost plină de surprize pentru copiii de la Aşezământ, întrucât tolba cu amintiri din locurile vizitate ,,a ieşit din albie”. De această dată, zece dintre tinerii noştri s-au alăturat celorlalţi 990 din ţară şi din străinătate, care s-au adunat în Poiana Prieteniei de lângă Mănăstirea Neamţ, pentru a participa la Adunarea Tinerilor Creştin-Ortodocşi (ediţia a IX-a), desfăşurată în perioada 22-24 iulie 2018.

Cei 1000 de participanți au luat parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie; slujbă la care a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif – Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale. În plus, tinerii s-au bucurat de conferinţe, sesiuni de discuţii, seri şi activităţi culturale.

Tema de anul acesta a avut ca slogan Centenarul şi încercarea de redescoperire a înfăptuirii Marii Uniri, fiind abordate în cadrul conferinţelor următoarele titluri: „Luptăm împreună. Este țara noastră, luptăm împreună!” (Cons. Arhim. Nicodim Petre) şi „Pentru a fi uniți, trebuie să nu fim dezbinați sufletește.” (Diac. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache).

Chiar dacă pare o joacă, activitatea cu tinerii este o lucrare a Bisericii, în care aceştia sunt invitaţi să-L cunoască pe Dumnezeu, să-L împărtăşească mai departe în familiile lor şi în cercul de prieteni. Strădania a fost aceea de a arăta tinerilor valorile ce unesc un neam.

Experienţa acestor zile a fost ,,întremătoare” pentru excursioniştii noştri, vizibil dornici să-şi consolideze principiile transmise.