Cea de-a şaptea ediţie a Expoziţiei de pictură

Ziua de 1 Iunie i-a găsit pe cei 14 ,,pictoraşi” din Atelierul de pictură ,,Vasile Popescu” din cadrul Aşezământului, alături de alți 23 de mici artişti din Mediaş, întruniți într-o expoziție de pictură expresiv intitulată ,,CULORILE PĂCII. ZÂMBET DE COPIL”, organizată de Galeria de Artă CIRUS, Mediaş şi prezentată de dr. Olimpia Tudoran, critic de artă.

Expoziția a avut o audiență foarte mare cu succes pentru lucrările prezentate!

Toți copiii au fost răsplătiți cu cadouri, mulțumită sponsorilor şi partenerilor menționați pe afisul expoziţiei, cărora le mulțumim din inimă.

Cei mai talentați au primit şi premii însoțite de diplome.

Copiii prezintă 219 lucrări de acuarelă, expuse pe grupe de vârstă 5-9 ani; 10-12 ani şi categoria ,,maeştri peste 12 ani”.

Atmosfera a fost de sărbătoare şi multă curiozitate şi veselie, manifestată şi prin cadourile făcute de copiii noştri prietenilor lor din Mediaş şi Bazna, constând într-o trăistuță tradițională cu dulciuri.

Fiind ziua unui medieşan, Rareş Popescu de la Şcoala în limba germană ,,H. Oberth”, copiii noştri l-au sărbătorit entuziaşti cântându-i şi încântându-l cu omniprezentul cântec în asemenea ocazii ,,La mulţi ani cu sănătate!”.

Vă invităm să vizionaţi expoziția la Galeria Cirus din Mediaş – str. Petofi Sandor, nr. 9 – ce va fi disponibilă încă două săptămâni.

 

Aquarelistul Vasile Popescu

… artist consacrat de pe meleaguri ardelene – cel care a înfiinţat Atelierul de pictură din cadrul Aşezământului (în anul 2013) şi cel care le-a devenit mentor copiilor noştri!

 

Îi mulţumim domnului Popescu pentru atenta supraveghere a copiilor noştri în realizarea lucrărilor şi pentru oraganizarea expoziţiei de pictură! Datorită devotamentului dumnealui şi preocupării constante pentru propăşirea atelierului, ne bucurăm astăzi de o sporire a performanţei copiilor.