Dan Mircea Cipariu în mijlocul copiilor de la Aşezământul ,,Sf. Ierarh Leontie”

În perioada 8-9 februarie 2018, domnul Dan Mircea Cipariu – vicepreşedintele ,,Uniunii Scriitorilor din România” (scriitor şi jurnalist) – ne-a onorat cu prezenţa şi împărtăşirea propriei lucrări.

În prima zi, domnul Cipariu i-a încântat pe copii cu povestiri din volumul său intitulat Planeta Puzzle, făcându-le cunoştinţă cu personaje şi lumi noi, nemaiauzite şi nemaivăzute de copiii noştri. Captivându-le atenţia fără întrerupere, domnul Cipariu le-a citit poveşti copiilor, le-a adresat întrebări, a lansat discuţii libere pe marginea lecturii abia terminate, trezindu-le interesul şi provocându-i să creeze propriile lor poveşti.

Copiii, împărţiţi pe grupe de vârstă, s-au implicat cu mare entuziasm în această nouă ,,aventură” în restul serii şi în ziua următoare, când, emoţionaţi şi curioşi deopotrivă, s-au întâlnit din nou cu domnul Cipariu, pentru a le fi evaluate şi chiar apreciate poveştile.

Începând cu copiii din clasa a II-a şi până la cei de la liceu, fiecare grupă a ales câte un reprezentant care să citească povestea rezultată din munca de creaţie comună.

Au fost şi ei, pentru câteva momente, în locul povestitorului care se prezintă în faţa publicului, fiind mai întâi ascultaţi şi apoi răspunzând la întrebările domnului Cipariu şi ale celorlalţi participanţi, despre procesul de creaţie, despre modul în care au reuşit sau nu să-şi pună în pagină povestea şi, mai ales, să vadă că pot avea realizări frumoase şi apreciate nu numai individual, ci mai ales împreună.

Dând dovadă de o reală implicare, unele poveşti ale copiilor au fost de-a dreptul surprinzătoare şi mult apreciate, arătându-ne astfel, încă o dată, câte lucruri noi mai avem de descoperit unii despre ceilalţi şi că merită să continuăm această plăcută şi foarte instructivă experienţă.