Deschiderea noului an școlar

Toamna a adus cu sine certitudinea că vacanţa s-a încheiat şi ,,bătăile” unui alt an de şcoală la porţile tuturor, fie preşcolari, elevi, liceeni sau studenţi.

Pregătirile au început înainte de plecarea în tabără la mare – de care au avut parte mulți dintre copii în perioada 3-7 septembrie – moment în care ghiozdanele, rechizitele şi uniformele şi-au făcut apariţia în cele 11 căsuţe.

În dimineaţa primei zile de şcoală copiii au fost transportaţi în serii – în funcţie de grădiniţa, şcoala sau liceul la care sunt înscrişi – cu cele două microbuze ale aşezământului şi însoţiţi de educatorii lor.

Totodată, de cealaltă parte a destinaţiei – spaţiul unei noi etape de şcolarizare – unul dintre elevi s-au îndreptat spre Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Suceava, unul spre Liceul Militar din Câmpulung, iar alte cinci eleve spre Seminarul Teologic Neamţ. Cât despre cei de vârstă mai mare – studenţii – aceştia au început să-şi pregătească bagajele pentru a se reîntoarce în oraşele în care studiază, respectiv: Iași, Braşov, Cluj-Napoca şi Suceava.

Le dorim succes în activitatea şcolară şi îi susţinem în alegerile lor!