Deschiderea noului an şcolar

Toamna a adus cu sine certitudinea că vacanţa s-a încheiat şi ,,bătăile” unui alt an de şcoală la porţile tuturor, fie preşcolari, elevi, liceeni sau studenţi.

Pregătirile au debutat încă de la începutul săptămânii precedente, când ghiozdanele, rechizitele şi uniformele şi-au făcut apariţia în cele 11 căsuţe ale Aşezământului şi au continuat cu o întâlnire de rugăciune în biserica din incinta instituţiei, în prezenţa Părintelui Stareţ al Mănăstirii Bogdana.

În dimineaţa primei zile de şcoală copiii au fost transportaţi în serii – în funcţie de grădiniţa, şcoala sau liceul la care sunt înscrişi – cu autocarul Aşezământului şi însoţiţi de educatorii care veghează asupra creşterii şi îngrijirii lor.

Totodată, de cealaltă parte a destinaţiei – spaţiul unei noi etape de şcolarizare – doi dintre elevi s-au îndreptat spre Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Suceava, unul spre Liceul Militar din Câmpulung, iar alte două eleve spre Seminarul Teologic Neamţ. Cât despre cei de vârstă mai mare – studenţii – aceştia au început să-şi pregătească bagajele pentru a se reîntoarce în oraşele în care studiază, respectiv: Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca şi Suceava.

Le dorim succes în activitatea şcolară şi îi susţinem în alegerile lor!