După muncă şi răsplată

GENERATIA 2017

Dupa 6 ani de functionare, ne bucuram de rezultatele muncii in echipa; de la cei ce i-au vegheat zi si noapte pana la profesorii care au raspuns chemarii de a da o mana de ajutor, toti au crezut in acesti copii. I-au incurajat in visele lor, i-au indrumat si incurajat si iata ca rezultatele multumesc pe toata lumea! Cei ce au terminat clasa a VIII-a ne-au surprins prin deciziile pe care le-au luat in ceea ce priveste perspectiva de viitor:

  • Patru dintre ei, si-au ales licee vocationale, s-au ambitionat, au invatat si au reusit. Marian Sacaleanu a intrat la Liceul Militar din Campulung, un baiat a intrat la Seminarul Teologic Suceava, iar doua fete (talentate la pictura) au reusit la Seminarul Teologic  Neamt, specializarea – Patrimoniu Cultural.
  • Nu s-au lasat mai prejos nici ceilalti: 2 au intrat la Colegiul Hurmuzachi, 2 la Colegiul Tehnic, specializari pe care si le-au dorit  (stiintele naturii, filologie, electric),  iar 5 au optat pentru anumite meserii in cadrul Scolilor profesionale din Radauti.
  • 13 copii in total, 6 ani de munca impreuna, exemplu de incredere unii in ceilalti, de ascultare, ambitie, vointa si multa, multa munca si rugaciune.

In randul tinerilor absolventi de clasa a XII-a emotiile inca nu au trecut. Dupa frumoasele rezultate obtinute la Bacalaureat, unii se pregatesc pentru admiterea la facultate. Laura Orosanu a obtinut la examenul de Bacalaureat nota 9,76 si se pregateste pentru admitere la Medicina, iar alti 3 absolventi au ales Facultatea de Stiinte Economice, Stiintele Educatiei si Kinetoterapie.

Pentru ei  Asezamantul este acasa, locul in care au indraznit sa-si puna visele in aplicare, locul in care se vindeca rani care, poate, nu vor fi inchise niciodata.

Sunt rasplatiti pe masura – unii pleaca la mare, altii la munte. Am dat frau liber vacantei mult asteptate! O merita din plin!