Excursii şi tabere în timpul vacanţei de vară

Vacanţa de vară de anul acesta le-a adus copiilor nenumărate momente frumoase petrecute împreună în locuri de neuitat.

Astfel, prin bunăvoinţa Mănăstirii Bogdana, a familiei domnului Dan Pârâu şi a altor binefăcători un număr de 66 de copii au beneficiat de tabără la mare în staţiunea Năvodari, iar alţi 29 de copii au fost la Mangalia, prin bunăvoinţa doamnei Mangu Argentinia.

În luna iulie, 15 copii, membri ai Atelierului de pictură al Aşezământului, însoţiţi de mentorul lor, domnul Vasile Popescu, s-au bucurat de o tabără de pictură organizată în judeţul Sibiu, în localităţile Sibiel şi Aţel.

Tot în luna iulie, 15 copii echipaţi cu toate cele necesare drumețiilor pe munte au fost îndrumați și supervizaţi de doamna Corina Fodor, membră a Asociaţiei de Turism şi Ecologie, într-o călătorie în munţii Făgăraş.

Şi anul acesta, în luna august, doi dintre copiii de la Aşezământ au participat ca voluntari la activităţile organizate de Grupul Local de Tineret 4 Kids Ciumârna în judeţul Iaşi, Muncel – filială a Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret (AGLT) România, creată în cadrul unui proiect flamando-român ca o organizaţie executivă, ce reuneşte 50 de membri, animatori rurali tineri ce lucrează în diferite sate şi oraşe mici din România. Cei vizaţi au desfăşurat numeroase activităţi şi jocuri, dezvoltându-şi competenţe de animatori socio-educativi pentru copii şi tineri.

Alţi 10 copii au avut parte de o tabără de muzică la Iaşi, în perioada 13-20 august, organizată de mentorul lor, domnul Dan Arhire – timp şi cadru prielnic pentru exprimarea şi dezvoltarea talentului.

Totodată, 12 dintre copiii noştri s-au alăturat celorlalţi peste 5000 de tineri prezenţi în perioada 1-4 septembrie la Iaşi cu prilejul celei de-a patra ediţii a Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi (ITO). Scopul întâlnirii a vizat crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și experiențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate.

În plus, o parte din tinerii de la Aşezământ au dorit să se implice în acţiuni de voluntariat organizate de ,,Habitat pentru Umanitate Rădăuţi”, respectiv construirea unor căsuţe pentru familii nevoiaşe (eveniment organizat în perioada 4-9 septembrie 2017) şi acţiuni de ecologizare a zonei Podul Vlădichii, organizată de Grupul de iniţiativă ,,Rădăuţiul Civic”, respectiv adunarea deşeurilor aruncate pe o distanţă de cca. 600 m în albia râului Suceviţa şi în lunca adiacentă.

În altă ordine de idei, copiii de la Aşezământ au fost gazdă pentru 10 tineri din Belgia şi alţi 33 tineri din Spania – Şcoala de Vară Bouworde 2017 – prilej în care au avut parte de cursuri de limbă engleză, activităţi recreative, zile de joacă, activităţi interculturale şi învăţare experienţială, iar în perioada 02-05 august 2017, Institutul de Formare în Terapie Cognitivă şi Comportamentală din Iași a organizat ŞCOALA DE VARĂ în cadrul Aşezământului de copii ,,Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi, destinată atât copiilor, cât şi educatorilor. Întâlnirile au fost susţinute de lectori universitari doctori ai Facultăţii de Psihologie și Științe ale Educației, Univ. ,,Al. I. Cuza”, Iași, copiii fiind implicaţi într-o sumedenie de jocuri şi activităţi interactive.