Hramul bisericii din cadrul așezământului de copii (1 Octombrie)

Începutul lunii octombrie aduce cu sine o frumoasă sărbătoare închinată Născătoarei de Dumnezeu – Acoperământul Maicii Domnului – zi cu dublă însemnătate pentru copiii de la Aşezământul ,,Sf. Ierarh Leontie”, întrucât reprezintă hramul bisericii lor.

Apropiindu-se ziua mult aşteptată, dornici de a fi în formulă întreagă – având în vedere că ziua de prăznuire a sărbătorii ,,s-a aşezat” în cursul zilelor de lucru – am hotărât, de comun acord cu copiii, să aducem slavă Puterilor Cereşti şi să ne bucurăm împreună pe această cale, învoindu-i pentru o zi de la școală.

Aşadar, după pregătirea aranjamentului floral şi îmbrăcarea portului popular, copiii au participat la slujba oficiată de părintele director Iustin Tănase împreună cu un sobor de preoți, spre a aduce Preasfintei Născătoare de Dumnezeu cântări de laudă şi recunoştinţă pentru milostivire și ocrotire.

Apoi, după oficierea Sfintei Liturghii, toţi cei prezenţi au fost poftiţi în sala de mese a aşezământului, în virtutea marelui praznic.