,,Început promiţător în cele ale picturii”: Vasilica Ureche şi Paraschiva Juganariu

Rezultatele surprinzătoare din anii precedenţi, în ceea ce priveşte pictura, ale copiilor implicaţi în acest domeniu odată cu fondarea Atelierului de pictură ,,Vasile Popescu” (2013) în cadrul Aşezământului, i-a determinat şi pe ceilalţi să-şi ,,testeze” potenţialul, astfel încât, la Vernisajul din 21 mai 2016 (a patra ediţie a expoziţiei de pictură, Uimirea, cea de fiecare zi, evaluată de doamna Maria Olimpia Tudoran Ciungan din Sibiu – critic şi istoric de artă), au fost recunoscute şi valorizate mai multe merite, printre care, cele adresate Vasilicăi Ureche şi Paraschivei Juganariu, ambele cu vârsta de 12 ani.

De remarcat este entuziasmul şi perseverenţa cu care copiii lucrează, însă talentul primit de Sus şi implicarea celui care i-a iniţiat în domeniul picturii – Aquarelistul Vasile Popescu – sunt aspectele care cântăresc cel mai mult.

Temeinicia activităţii lor ne oferă privilegiul de a ne încânta privirea cu imaginile captivante surprinse în tablouri şi ne aduce în amintire, totodată, momentul de început, când domnul Vasile Popescu vizita Aşezământul pentru prima dată. Cine s-ar fi gândit că prin intermediul dumnealui latura creativă a copiilor noştri va fi scoasă la iveală?

În acest sens, redăm cuvântul acestuia, ce descrie activitatea ,,micuţilor artişti”:

<<VASILICA URECHE, a prezentat la vernisajul celei mai recente expoziții de pictură, deschisă la Galeria Așezământului, un număr de 6 acuarele, toate exprimând vioi, vesel și ingenu, universul copilăriei, percepția a ceea ce se petrece în jur, și bineînțeles uimirile, exprimate în micile tablouri selectate petru a fi puse pe simeza galeriei.

Remarcăm lucrările: Albastru Cerului, Zborul Gărgărițelor, Iarna și nu în ultimul rând, îndrăzneața lucrare, Culoare!

Cu perseverență și mai multă muncă și căutare talentul ei se va dezvolta și va face astfel posibil tablouri tot mai frumoase și tot mai reușite din punct de vedere artistic.

PARASCHIVA JUGANARIU, a prezentat 7 acuarele, ce exprimă căutările specifice vârstei copilăriei dar și cu imagini furișe și discrete ce vileguiesc viitoarea adolescenţă, foarte talentată și-n arta cântului.

Subliniem lucrările: Pogonici, Fructe, Lumina și Gând Bun.

Paraschiva are un bun potențial pe care-l poate mări numai prin mai multă străduință, mai multă muncă în atelier, cu mai multă convingere… că are talent!>>