JURNAL DE VACANȚĂ 1 – Tabăra de pictură de la Bazna

Generozitatea Asociației ,,Steaua Transilvaniei” din Mediaş a făcut posibilă, prin bunăvoinţa domnului Fănel Mendea, recreerea și instruirea în tainele picturii în acuarelă a unui număr de 16 copii/ tineri de la Așezământul de Copii ,,Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, timp de aproape 10 zile (06 – 14.07.2018) la o spațioasă pensiune ,,Poliana” din Bazna.

Aceeași asociație a finanțat și materialele necesare: hârtie pentru acuarelă, seturi de culori acuarelă și seturi de pensule de calitate, în valoare de 2000 lei.

Primele patru zile, destul de ploioase, au fost destinate exclusive picturii, exersându-se mai ales natura statică, cu accent pe interpretarea subiectului, cu deosebire la cei patru ,,veterani”: Ana, Vasilica, Paraschiva-Denisa și Răzvan, restul primind în studio subiecte mai simple, de testare a calității lor artistice, toți dorind a fi membri recunoscuți ai Atelierului de pictură din cadrul Așezământului.

Atmosfera, firesc, a fost una plină de voioșie, vioiciune în acumularea de noi abilități în tehnicile bogate ce le presupune capricioasa acuarelă, cu rezultate notabile și mai ales prin ,,identificarea” unui nou potențial viitor membru ,,deplin” al Atelierului de pictură.

Pauzele dintre ședințele de lucru, în frumoasa terasă a pensiunii, au fost intens valorificate – prin plimbări cu bicicletele, cu rolele și la pas prin comună și împrejurimi – și la fel de intens gustate de protagoniști, deși s-a înmulțit numărul genunchilor juliți.