JURNAL DE VACANȚĂ 3 – Expoziția ,,Spună lumii large, steaguri tricolore/ Spună ce-i poporul românesc”

Ultimele zile ale taberei au fost dedicate panotării lucrărilor expoziției, dedicate asemeni celei de la Muzeul Bucovinei Suceava, CENTENARULUI.

Expozanții au fost membrii Atelierului de pictură al Așezământului ,,Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți: Ana Onisimiuc, Bianca Răileanu, Paraschiva Juganariu, Vasilica Ureche, Nicoleta Onisimiuc, Gabriel Ursulean, Andrei Secrieriu, Stelian Secrieriu şi Răzvan Burlă.

Vernisajul expoziției a fost susținut de critical de artă dr. Olimpia Tudoran Ciungan, în fața unei audiențe numeroase, care a umplut galeria CIRUS și chiar scările de la intrare; evenimentul fiind transmis de Radio Ring Mediaş, Radio Mediaş 725, blogerul Mircea Hodârnăuși, TV Nova, parteneri media.

Invitata expoziției a apreciat în primul rând generozitatea gestului Asociației ,,SteauaTransilvaniei”, care astfel a investit în arta viitorilor artiști. Au fost appreciate în mod deosebit peisajele pline de liniște ale Anei Onisimiuc, curajul experimentelor Vasilicăi Ureche, peisajele deosebite ale lui Gabriel Ursulean, precum și compozițiile lui Răzvan Burlă și lucrările diverse ca stil ale fraților Andrei și Stelian Secrieriu.

O puternică impresie, plină de uimire, a fost din partea participanților la expoziție, medieşenii ,,obişnuiţi” ai evenimentelor de artă și cultură, care au elogiat maturitatea artistică a doi expozanți în raport cu numărul primăverilor adunate până acum. Satisfacția iubitorilor de artă s-a reflectat și în numărul de lucrări achiziționate de la copii.

După protocolul tradițional cu sucuri și prăjituri, copiii au fost răsplătiți – din nou de Asociația ,,Steaua Transilvaniei” – cu o ,,seară de pizza”, foarte apreciată de  aceştia, mai ales că au fost acompaniați și de organizatori.

Şi astfel s-a încheiat o minivacanță din Vacanța Mare!