Mulţumim oaspeţilor din comuna Iveşti, Vaslui!

Duminică, 03 iulie 2016, la orele amiezei, aflaţi pe meleagurile bucovinene – cu prilejul participării la Festivalul internaţional de folclor ,,Arcanul”, organizat în perioada 02-07 iulie 2016, la Zilele Municipiului Rădăuţi (Ediţia a XXIV-a) – un grup de tineri din comuna Iveşti, judeţul Vaslui, îmbrăcaţi în port popular, s-au gândit să ne viziteze şi să ne bucure cu ceea ce le este lor mai drag: cântec şi joc popular.

Nerăbdători să-i cunoaştem, ne-am mobilizat cu o rapiditate uluitoare, ,,dând de veste” tuturor despre plăcuta surpriză. Astfel, ne-am îndreptat cu toţii spre platoul din faţa instituţiei, pentru a le asigura oaspeţilor un cadru adecvat desfăşurării spectacolului, iar noi să-i putem urmări în voie.

Au urmat momente de mare veselie în rândul copiilor şi tinerilor noştri, fredonând cântecele odată cu cei pregătiţi în acest sens şi fiind invitaţi la horă de aceştia. Totodată, dialogul dintre vizitatori şi gazde s-a stabilit cu mare uşurinţă, ambele părţi manifestând entuziasm şi deschidere.

În plus, pentru ca voioşia să fie amplificată, aceşti călduroşi interpreţi le-au oferit copiilor noştri – pe lângă prilejul de a-i asculta şi privi – un însemnat stoc de îngheţată.

Le mulţumim tinerilor pentru frumosul program, prin care ne-au încântat şi destins şi, mai ales, pentru nostalgia reîntâlnirii cu valorile spirituale străbune ale satului românesc!