Mulţumiri echipei de experţi EOS KSI ROMÂNIA!

,,Cât de greu îți va fi să cheltuiești? Sau poate cât de ușor este să economiseşti?” Aceste întrebări nu sunt replici din debutul unor reclame radiofonice, ci sunt provocările la care o parte din copiii Aşezământului nostru au de răspuns de acum înainte, după cursul interactiv de educație financiară oferit sâmbătă 30 martie 2019 de către o echipă de experți a EOS KSI România.

Este o după-amiază de primăvară promițătoare când în curtea Așezământului sosesc tocmai de la Iași cei 5 profesioniști ai gestiunii de creanțe, pe numele lor: Loredana Istrate,  Cristina Odageru, Diana Buzdea, Andreea Tasca, Lucian Jitariu și Emilian Curecheriu. Voluntari? Prea puțin spus. Prieteni mai degrabă, deși ne pășesc pragul pentru prima oară. Tineri dinamici, pozitivi, care, cu a lor înaltă pregătire, experiență, dar mai ales dorință de implicare civică, vin cu scopul declarat să se joace!? Cu cine? Cu 35 de copii, purtători deja de buletin. Jocul? ,,Mașina timpului”, căci brusc copiii, distribuiți în 5 echipe, devin actori ai unui scenariu ipotetic: adulți, deja angajați pe salarii generoase. Se dă startul la cheltuieli. În interiorul grupurilor se schimbă voios opinii și se tocmesc rate si bugete pentru Netflix, iPhone, BMW, piscină sau vacanțe. Însă coordonatorii de grup (or fi știind ei ceva!) presează nemilos conștiințele încă naive ale ,,adulților” prin cheltuieli indispensabile: chirie, impozite, mâncare, utilități. Voia bună dispare treptat. Game Over. S-au terminat banii. Morala: echilibrul venituri și cheltuieli, nevoi și dorințe, risipă și economie trebuie bine judecat, chiar și de la 14 ani.

Le mulțumim celor 5 team-leaderi de la EOS KSI România, divizia ieșeană, pentru timpul de calitate oferit pro-bono adolescenților noștri și pentru simularea extrem de utilă în care i-au implicat pe aceștia. Sperăm că fiecare dintre cei din urmă își va regândi de astăzi prioritățile financiare, iar cheltuielile care se fac acum pentru dânșii, nu cu puțin sacrificiu, vor fi mai bine conștientizate! De aceea Loredana, Diana, Lucian, Cristina, Andreea și Emi au promis să revină și să premieze pe acei ale căror pușculițe nu le vor găsi goale!