Participarea copiilor de la aşezământ la slujba de hram a Mănăstirii Bogdana

Ziua de luni, prima din luna iulie 2019, a fost întâmpinată cu bucurie şi evlavie, întrucât a adus cu sine prilejul de rugăciune comună pentru copiii de la aşezământ şi cei direct responsabili în creşterea şi educarea lor – participarea la slujba de prăznuire a hramului Mănăstirii Bogdana din Rădăuți – Sfântul Ierarh Leontie – în lăcaşurile stăreţite de cel care a pus bazele aşezământului, Arhim. Iustin Dragomir.

La fel ca în anii precedenţi, copiii i-au aşteptat pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților şi pe PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu emoţii şi încântare, stând de o parte şi de cealaltă a aleii ce duce spre mănăstire, întregindu-şi bucuria cu revărsarea de har din timpul Sfintei Liturghii, susținută de un mare sobor de preoţi.

Măreţia evenimentului s-a reflectat chiar și pe chipurile celor mici, în ciuda căldurii și aglomerației, iar pacea și întărirea nădejdii s-au întipărit în inimile tuturor celor care au așteptat binecuvântarea Preacucernicilor Părinți.

Iar cum bine se ştie şi se spune: ,,Mai fericit este a da, decât a lua…”, copiii aflaţi sub ocrotirea Sfântului Leontie, au pregătit pacheţele, pe care le-au împărţit, la sfârşitul slujbei, celor prezenţi.