Prima nuntă la Aşezământ

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, la Aşezământul de copii ,,Sf. Ierarh Leontie” a fost zi de sărbătoare. Cu mic, cu mare, copiii şi tinerii s-au primenit pentru oficierea slujbei de cununie a surorii lor mai mari, Gabriela Costea – prima nuntă de la înfiinţarea aşezământului nostru.

Taina Sfintei Cununii a fost săvârşită în biserica aşezământului, de către Arhim. Iustin Dragomir, Stareţul Mănăstirii Bogdana şi părintele nostru, dimpreună cu ceilalţi părinţi slujitori din cadrul bisericii noastre.

Aşa cum ne arată rânduiala bisericească, nunta este al doilea moment important, după botez, din viaţa unui om; moment în care tânărul păşeşte cu binecuvântare pe calea care a ales-o.

Nunta Gabrielei a fost resimţită ca o împlinire a muncii noastre, a tuturor celor care ostenim aici cu drag, în încercarea de a asigura un viitor optim copiilor şi tinerilor de a căror creştere şi dezvoltare suntem responsabili, acela de a-i vedea aşezaţi la casele lor şi capabili să se descurce prin forţe proprii.

Fie ca această comuniune sfântă să vă întărească dragostea şi să vă unească şi mai mult pe măsură ce trec anii! Casă de piatră!