Sărbătorirea hramului bisericii din cadrul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” – Acoperământul Maicii Domnului (1 Octombrie)

Așa cum ne-am obișnuit, hramul bisericii de la Așezământul de Copii este prilej de bucurie atât pentru copiii aşezământului cât şi pentru comunitatea care îi înconjoară.

După ce Biserica a fost minuţios pregătită de sărbătoare, copiii s-au îmbrăcat în frumoase straie populare şi dis de dimineaţă l-au întâmpinat pe părintele stareţ Arhim. Iustin Dragomir, care împreună cu multime de credinciosi, au înaltat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu rugaciuni, pentru marea ei milostivire, în cadrul Sfintei Liturghii.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de copii al așezământului nostru la care  s-au alaturat, cu multă măiestrie,  cunoscutul cenaclu Lumină Lină  de la Sibiu condus de către părintele Cătălin Dumitrean, grup coral care ne-a încântat și cu o seară înainte atunci când au oferit un adevărat recital de cântări religioase și patriotice din zona frumosului Ardeal.

 După oficierea Sfintei Liturghii oaspeţii au fost invitaţi în sala de mese unde copiii mai mari, fete şi băieţi, şi-au arătat măiestria în ale bucătăriei, ornarea sălii şi servirea mesei.