Sărbătorirea hramului bisericii din cadrul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” – Acoperământul Maicii Domnului (1 Octombrie)

Luna lui Brumărel debutează cu o frumoasă sărbătoare închinată Născătoarei de Dumnezeu – Acoperământul Maicii Domnului – zi cu dublă însemnătate pentru copiii de la Aşezământul ,,Sf. Ierarh Leontie”, întrucât reprezintă hramul bisericii din incinta instituţiei.

Apropiindu-se ziua mult aşteptată, dornici de a fi în formulă întreagă – având în vedere că ziua de prăznuire a sărbătorii ,,s-a aşezat” la începutul săptămânii, moment în care, cum este şi firesc, copiii sunt la şcoală – am hotărât, de comun acord, să aducem slavă Puterilor Cereşti şi să ne bucurăm împreună pe această cale, organizând evenimentul în duminica premergătoare hramului.

Aşadar, după o aleasă şi minuţioasă pregătire a aranjamentului floral şi îmbrăcarea portului popular, copiii l-au întâmpinat, în zorii zilei, pe cel care a pus bazele aşezământului – Arhim. Iustin Dragomir, Părintele Stareţ al Mănăstirii Bogdana – îndreptându-se împreună spre treptele bisericii, spre a aduce Preasfintei Născătoare de Dumnezeu cântări de laudă şi recunoştinţă pentru marea ei milostivire.

Apoi, după oficierea Sfintei Liturghii, toţi cei prezenţi au fost poftiţi în sala de mese a aşezământului, în virtutea marelui praznic.