Sfintele Paşti la Așezământul de copii

Ajunşi la ultima treaptă a tânguirii pentru Hristos – înainte de Învierea Sa – copiii de la aşezământ au retrăit ultimele clipe din viaţa Mântuitorului, într-o stare de sobrietate şi măreţie, participând, în fiecare seară, la Denii în Biserica Aşezământului.

Apoi, trecând de la mâhnire la nădejde și bucurie, Dumnezeu a rânduit ca cei 127 de copii și tineri din cadrul Aşezământului ,,Sf. Ierarh Leontie”, Rădăuţi, să primească marea veste a Învierii Domnului pentru cea de-a șasea oară împreună şi să petreacă Sfintele Paşti în sânul acestei numeroase familii. Astfel, cu mic, cu mare s-au apropiat de treptele bisericii în noaptea Învierii, nerăbdători să rostească: ,,Hristos a înviat!”.

De asemenea, în zilele următoare, au participat împreună la slujbele specifice perioadei pascale, bucurându-se, alături de cei apropiați, de belșugul praznicului.

Cu acest prilej, domnul Vasile Popescu – mentorul copiilor în cele ale picturii – a evaluat lucrările realizate, la nivelul fiecărei căsuțe în parte, pentru concursul Creativitate în încondeiere; concurs pentru care fiecare echipă a pregătit câte un coș cu ouă decorate ingenios și năstrușnic (culori vii, simboluri, împletituri, quilling, etc.), și pentru care copiii au fost felicitați și premiați.