Sfinţirea Cabinetului Stomatologic din cadrul Aşezământului de Copii

Duminică, 14 mai 2017, a avut loc un eveniment aparte în activitatea Aşezământului de Copii – Sfinţirea Cabinetului Stomatologic ,,Sf. Ierarh Nectarie” – înfiinţat de Mănăstirea Bogdana prin bunăvoinţa şi sprijinul Prinţilor Ştefan și Irina Sturdza, susţinători temeinici ai instituţiei.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, aflat pe meleagurile bucovinene cu prilejul Canonizării Sfinţilor Putneni.

Aşteptarea Preafericirii Sale a răspândit emoţii în rândul tuturor (de la copiii cu vârstă fragedă până la cei care veghează la buna funcţionare a Aşezământului), fiind întâmpinat într-o atmosferă caldă şi dăruindu-i un tablou din lucrările lor. Bucuria a fost exprimată de ambele părţi, întrucât Părintele Patriarh i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri.

Totodată, Preafericitul Părinte Daniel a conferit Prinţilor Ştefan şi Irina Sturdza, Ordinul Sf. Ioan Gură de Aur pentru lucrarea de susţinere a Aşezământului de la înfiinţare până în prezent.