Tabăra de muzică Luncaviţa 2018 – „Cu lupii laolaltă”

Pentru al treilea an consecutiv, membrii formaţiei pop-rock STUDIO 201 a Așezământului de Copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți au bifat și vara aceasta, ceea ce se spune în termeni anglo-americani „music camp”.

Timp de o săptămână, în perioada 20 – 27 august, cei 7 membri ai STUDIO 201 au avut parte de câteva experiențe în premieră, care cu siguranță vor reprezenta peste ani amintiri de preț. Însă nimic din ceea ce vom povesti nu s-ar fi realizat dacă nu-și dădeau mâna câțiva profesioniști și oameni de o calitate umană excepțională, totul într-un concurs de împrejurări, care chiar și pentru un sceptic ar fi fost evident că este dirijat de o mână providențială.

Tabăra de anul acesta a început într-un mod particular, cu două zile petrecute la Iași, ulterior mutându-se în Dobrogea, în comuna Luncavița, la poalele Munților Măcin.

La Iași, nucleul formației STUDIO 201, călit și sudat în cei 3 ani ai săi de activitate, a pășit pentru prima oară într-un studio de înregistrări, dotat la cele mai înalte standarde și pus la dispoziția copiilor în mod altruist de către un vechi „mecena” al trupei, prof. Petran Paveliuc. Copiii, deși amatori, au dat dovadă de multă stăpânire de sine și precizie, iar cele două sesiuni maraton de lucru, concentrarea maximă, biciul nemilos al metronomului și mai ales prezența la „butoane” a unui magician și expert al sunetului, conf. univ. dr. și compozitor Dan Spânu, au condus către închegarea unui CD cu 8 cover-uri, atât în limba română, cât și în engleză sau italiană.

Când nu au fost în studioul de înregistrări, cele 6 fete împreună cu Narcis, toboşarul și totodată unicul băiat din formație, au avut parte de o ședință foto la superlativ, pentru care le rămânem profund recunoscători specialistei în arta fotografică, Gabriela Doboș, fiului ei, Elias și întregii Agenții Pro Image. Cu o ingeniozitate nebănuită și de-a lungul unui simplu pietonal, obiectivele sofisticate ale camerei foto au surprins instantanee senzaționale, pe care abia așteptăm să le admirăm într-un viitor album.

La mijlocul săptămânii, membrii trupei STUDIO 201 au ajuns pe malul drept al Dunării, în comuna Luncavița, foarte aproape de rezervația unică în țară, Valea Fagilor, mai precis la Agropensiunea Valea Fagilor, o locație de vacanță ca un muzeu, așezată într-un peisaj desprins parcă din tablourile lui Monet și pusă la dispoziție timp de 5 zile de familia domnului Marian Ilie, un veritabil dinamizator al comunității locale. Aici, pe lângă repetițiile în aer liber, drumeția pe vârful Țuțuiatu și legendele zonei, copiii au fost copleșiți de numeroși inimoși și apropiați ai familiei Ilie, care i-au primit ca pe niște vechi și dragi prieteni, deși se întâlniseră pentru prima dată. Desigur, meritul imens al acestei „reuniuni” îl are jurnalistul PRO TV Alex Dima, cel care constituie așadar veriga dintre Așezământul de Copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți și colectivul Primăriei din Luncavița, ambele povești arătându-le în emisiunea România, Te Iubesc. Cu el în mijlocul nostru și al pădurii, trupa STUDIO 201 a concertat sâmbătă seara mai bine de 45 de minute, în cadrul evenimentului de Mountain Bike, organizat anual de Asociația Explorer la Luncavița. Publicul, format din împătimiţi de ciclism montan sosiți din toată țara, a însuflețit momentul cu aplauze numeroase, refrene la unison, strigăte repetate de bis și lacrimi de emoție.

Și precum bine spune cântecul semnat de Adi Beznă, care s-a și auzit în acea noapte în jurul focului mocnit, am fost „cu toții cu lupii laolaltă, în țara cealaltă”. O țară plină de speranță, de prietenie, de modestie și de civilitate, unde lupi flămânzi după curaj, demnitate, credință, adevăr și virtute s-au înhăitat cu gândul nepremeditat de a doborî orice urmă de clătinare sau deznădejde din sufletele noastre.

Pentru noi, membrii trupei STUDIO 201 a Așezământului de Copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, toți acești oameni pe care i-am întâlnit de-a lungul unei săptămâni încărcate, ne vor rămâne demne modele de urmat și pilde vii ale „dragostei de aproape”, exprimate complet dezinteresat și fără filosofie.

Tuturor un gând adânc de prețuire și mulțumire și nu în ultimul rând oblăduitorilor noștri, Maica Ecaterina și Părintele Iustin, fără de care marea familie a Așezământului nu ar putea dăinui!

 

Voluntar Dan Alexandru Arhire

… Doctor în Muzică în cadrul Universităţii de Arte ,,George Enescu” Iaşi şi profesor de chitară – coordonatorul trupei STUDIO 201 a Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie”

 

Îi mulţumim, pe această cale, domnului profesor pentru temeinicia implicării la nivelul echipei noastre şi îi recunoaştem meritele reflectate în pregătirea copiilor!

mde

sdr

dav

dav