Tabăra de pictură (ediția a II-a) – continuare

Zilele vin una după cealaltă cu noi descoperiri, experiențe diverse și acumulare de noi cunoștințe.

S-au predat principiile și regulile de bază  ale desenului, baza artelor vizuale, de dr. Mihai Zgondoiu.

Excursia făcută prin pădure a dezvăluit drumeților frumuseți de poveste, surse de inspirație pentru copiii-artiști.

Vizitarea muzeului icoanelor pe sticlă din Sibiel a avut ca scop cunoașterea acestei tehnici a artei naive. Fiecare elev și-a ales o icoană favorită, pentru a încerca o replică în acuarelă, pastel. Obiectul exercițiului: respectarea spiritului tehnicii specifice prin tenta plată, desen naiv, amănunte simbolice, etc.

Participanții, la final, au evaluat reușita fiecăruia, evaluare completată de dr. Mihai Zgondoiu și Vasile Popescu.

La acest gen au fost premiate icoanele realizate de: Ana Onisimiuc, locul I, Vasilica Ureche, locul II și Cristina Maria Isache și Ecaterina Costache, locul III.​

Au urmat aplicații care au provocat fantezia fiecăruia de a desena… ceva ce n-a văzut niciodată! Tema dată a fost: „extratereștri”.  Exercițiul a început cu un concurs pe echipe la creație colectivă… contra timp!

Lucrările au fost evaluate de participanți și completate de îndrumători. S-a remarcat la această probă Bianca Răileanu​.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.