Vizita părintelui Constantin Necula la Aşezământul de copii

Săptămâna precedentă a fost încheiată într-o manieră aparte, întrucât copiii şi angajaţii de la Aşezământ, cât şi întreaga comunitate rădăuţeană, s-au bucurat de o rodnică întâlnire cu părintele Constantin Necula din Sibiu.

Prezenţa mult-îndrăgitului povăţuitor a fost primită cu solemnitate şi nerăbdare de a-i asculta cuvântul şi, mai ales, cu zâmbete largi izvorâte dintr-o adâncă preţuire de către copiii aşezământului. Copiii ,,Sfântului Leontie”, cum i-a numit părintele, au răspuns îmbrățișărilor sfinției sale, i-au promis că vor fi cuminți și ascultători, i-au ascultat cuvântul spus cu grijă, în funcție de vârsta lor și s-au despărțit cu promisiunea părintelui de a mai veni în mijlocul comunității lor.

În seara aceleiaşi zile (sâmbătă, 18 februarie), tinerii noştri au participat la conferinţa cu tema ,,Copiii şi tinerii – darul lui Dumnezeu pentru lume”, susţinută de părintele Necula la Casa de Cultură Rădăuţi, în prezenţa a peste opt sute de oameni.

În dimineaţa zilei următoare, copiii Corului Bisericii Aşezământului au oferit răspunsurile în timpul Sfintei Liturghii; slujbă arhierească desfăşurată în cadrul bisericii noi a Mănăstirii Bogdana, cu prezenţa ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților şi Pr. prof. univ. dr. Constantin Necula.

Apoi, după oficierea Sfintei Liturghii, cei prezenți au fost poftiți în sala de mese a Aşezământului, în virtutea măreţiei momentului, iar tinerii i-au surprins şi încântat cu o serie de cântece patriotice.

Mulţumim, părinte, ca ați acceptat să ne fiți oaspete și vă așteptăm la o viitoare întâlnire!