1 Decembrie la Așezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie”

Ziua de 1 Decembrie este în fiecare an așteptată cu bucurie și recunoștință în rândul copiilor de la așezământ, față de acel popor de eroi și de mucenici, care au renunțat la propria ființă pentru reîntregirea neamului românesc. Ei ne sunt reper moral autentic, căci prin jertfa lor naţiunea noastră a reuşit să propăşească.

De aceea, ca valorificare a darului moştenit, încercăm să le insuflăm copiilor datoria de a duce mai departe lupta pentru unitatea naţională, începând cu cea mai mică comunitate pe care o pot forma aşa cum se cuvine: familia creştină. Iar pentru înfăptuirea acestui aspect, ne sunt de mare ajutor, cuvintele ,,îmbrăcate” în înțelesuri adânci și transpuse în versuri ce dăinuie de aproape un secol; cuvinte care au menirea de a aduce trecutul în prezent și care ne răsună în auz ca un ecou din acele zbuciumate vremuri.

Altfel spus, în virtutea acestei zile, după participarea la Sf. Liturghie, copiii de la așezământ au pregătit un colaj de cântece patriotice și poezii în memoria eroilor noștri și a idealului spre care aceștia au tins: unitate, dreptate și libertate, în sala de festivitate din incinta instituției, sărbătorind cei 101 ani de la înfăptuirea Marii Uniri.