asezamant01mare

La iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir Ioan, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, s-a demarat proiectul de construire a Aşezământului de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” destinat orfanilor şi copiilor din familii dezorganizate. Acesta reprezintă un mijloc de punere în practică a obiectivelor propuse de către Fundaţia ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, organizaţie cu caracter creştin şi social, apolitică şi fără scop patrimonial.

Activitatea Fundaţiei ”Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie” se axează în mod special pe creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor orfani sau lipsiţi de mijloace de existenţă, în conformitate cu legislaţia , prin regulamentul de ordine interioară, cu programe de învăţământ şi instruire, cu nevoile şi aspiraţiile acestor copii.

Avându-se în vedere atât integrarea socială a copiilor cât şi nevoilelor spirituale, în centrul aşezământului a fost zidită o biserică cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, sfinţită pe 4 octombrie 2009, unde sufletele celor mici şi mari se întâlnesc cu Hristos.

Înfiinţat în toamna anului 2011, Aşezământul găzduieşte, în prezent, un număr de 122 de copii şi tineri (63 de fete şi 59 de băieţi), cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, chiar şi peste (cei şase studenţi), de pe raza judeţului Suceava, cu hotărâre de plasament din partea Comisiei de Protecţie a Copilului Suceava sau sentinţă judecătorească a Tribunalului Suceava.

asezamant02mare

Oficierea slujbei de deschidere (parţială) a Aşezământului de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” a avut loc pe data de 4 septembrie 2011. Acest moment înălţător a fost încununat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Pimen în mijlocul unui sobor de preoţi şi diaconi.

Cu braţele deschise şi inimi curate i-au aşteptat şi primit angajaţii aşezământului nostru pe copiii nevinovaţi şi neputincioşi în faţa vieţii dăruite de părinţii lor, cu voia lui Dumnezeu. Ei şi-au făcut din mâini perne pentru odihna acestor copii, iar din cuvinte balsam de mângâiere pentru sufletele lor rănite.

Orice copil care primeşte un zâmbet trăieşte o clipă de fericire! Pentru copilul care călătoreşte în viaţă pe un drum pustiu, iubirea noastră este mângâierea şi iubirea lui. Puterea de a dărui mereu, fără răsplată, fără laudă, numai din iubire pentru oameni şi pentru faptele ce nu putrezesc precum lucrurile, este, de fapt, taina vieţii noastre.

Cei care sunt părinţi, dascăli, tovarăşi de joacă, prieteni de suflet, confidenţi, duhovnici, pentru copiii din familia noastră, ştiu că există în viaţă o biruinţă mai presus de toate: aceea a faptelor bune. Aşezământul de copii ”Sfântul Ierarh Leontie” a devenit pentru beneficiarii lui, casă, grădiniţă, şcoală, biserică, în care o mare familie trăieşte cu frică de Dumnezeu şi învaţă să facă voia Lui.

2 Comments

  1. Pingback: Copiii nimănui, crescuți și educați în parohiile ortodoxe și mănăstiri | Justitiarul – revista de investigatii

  2. Pingback: Copiii găzduiţi de Aşezământul social de la Rădăuţi au participat la hramul Mănăstirii Bogdana - Basilica.ro

Comments are closed.