Educatorii din cadrul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” au continuat formarea profesională cu un alt curs de specializare

În perioada 12 – 23 noiembrie 2018, 20 dintre educatorii responsabili de creşterea şi educarea copiilor şi tinerilor din cadrul Aşezământului ,,Sf. Ierarh Leontie”, Rădăuţi, au continuat formarea profesională cu încă un curs de specializare – ,,Educator Specializat” – susţinut de o echipă de formatori membri ai Asociaţiei CIS IMPROVE Cluj-Napoca.

Cursul a inclus 64 ore de formare (40 ore activitate interactivă cu formatorul, 24 ore studiu individual asistat şi examinare finală în vederea certificării).

Totodată, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, alţi 20 de educatori au participat la cursul de specializare ,,Copilul opozant sau agresiv – dincolo de etichete” – susţinut de un formator membru al Asociaţiei CIS IMPROVE Cluj-Napoca.

Cursul a inclus 10 ore de formare: activitate interactivă cu trainerul – lect. dr. CLAUDIA CRIŞAN, absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca) şi deţinătoare a titlului de dr. în psihologie cu Magna cum Laude, precum şi cu o experinta de peste 10 ani în mediul universitar în sfera tulburărilor comportamentale la copii – şi s-a desfăşurat în incinta instituţiei.

Întregul program de formare profesională început în anii trecuţi şi continuat în acest an este destinat formării profesionale şi specializării educatorilor în vederea creşterii continue a calităţii serviciilor pe care le oferim copiilor noştri.

Certificatele obţinute la finalizarea cursurilor sunt recunoscute de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, putând fi utilizate atât în ţară şi în UE.