Expoziția de pictură ,,Emoții colorate”

EMOȚII COLORATE…

… este numele expoziției de pictură, găzduită de Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec” Suceava; eveniment proiectat din inițiativa celebrului rădăuțean, dramaturg, romancier, eseist Matei Visniec și a doamnei directoare a acestui lăcaș de cultură, Carmen Veronica Steiciuc.

Expoziția a fost prezentată de: profesor universitar Vasile Demciuc, un cunoscător al activității culturale, ce se desfășoară în Așezământul ,,Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți, care a insistat pe anumite simboluri ce le-a identificat în lucrările micilor pictori, modul curat în care au fost interpretate de copii. Sub aspect ,,tehnic” expoziția a fost vernisată de artistul plastic sucevean Mihai Pânzaru PIM.

Printre invitați au fost: doamna consilier local Angela Zarojanu, doamna Mirela Sofian de la Primăria Suceava, doamnele Nicoleta Daneliuc, Nicoleta Botezatu și domnul Florin Tărnăuceanu de la D.G.A.S.P.C. Suceava, domnul profesor Vasile Bolnavu de la Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava.

Debutul evenimentului a fost marcat de unul dintre elevii de la Liceul de Artă si Muzică ,,Ciprian Porumbescu”, prin  minunatele acorduri ale tot atât de celebrei ,,Baladă” a bucovineanului Ciprian Porumbescu, ce s-a bucurat de multe aplauze. Intrarea în zilele din preajma Nașterii Domnului Iisus Hristos a fost sugestiv amintită de grupul coral al Așezământului, ce a interpretat entuziast colindele străvechi ale acestor plaiuri românești.

Deschiderea expoziției a fost făcută de doamna directoare Carmen Veronica Steiciuc, gazda generoasă a acestei frumoase expoziții realizate de: domnișoarele Paraschiva Denisa Juganariu, Ana Onisimiuc, Vasilica Ureche, Bianca Răileanu, Morișcă Alina, Georgiana Mârzescu, Ecaterina Costache, Cristina Maria Isache și domnișorii Gabriel Ursulean, Răzvan Alexandru Burlă, Ionuț Coromă, Andrew Hîrțescu; prezentând 54 de lucrări în tehnica acuarelei, ce s-au bucurat de un mare succes binemeritat.

Astfel, s-a apreciat mult luminozitatea acestor tablouri, cromatica, multitudinea sentimentelor exprimate, diversitatea stilurilor conform personalității fiecărui copil/tânăr, faptul că multe lucrări pot sta în orice expoziții, alături de picturi ale artiștilor profesioniști, fără a fi identificate că au fost pictate de copii/tineri!

Părintele director Iustin Tănase și maica Ecaterina au amintit copiilor că această perioadă de căutare, evaluare a propriului potențial artistic trebuie să continue cu o muncă și mai asiduă, mai intensă pentru rezultate și mai fructuase, care să le lărgească orizontul și totodată să onoreze prin mai mare efort acest HAR dăruit de Dumnezeu.

Aquarelistul Vasile Popescu

… artist consacrat de pe meleaguri ardelene – cel care a înfiinţat Atelierul de pictură din cadrul Aşezământului (în anul 2013) şi cel care le-a devenit mentor copiilor noştri!