Începerea anului şcolar

Misiunea verii fiind încheiată, toamna şi-a reintrat în rol, aducând cu sine deschiderea spaţiului de lucru: grădiniţă, şcoală, liceu sau facultate.
Pregătirile au început în primele zile ale săptămânii precedente, când ghiozdanele, rechizitele şi uniformele şi-au făcut apariţia în cele 11 căsuţe ale aşezământului și au continuat în dimineața zilei de 10 septembrie cu o întâlnire de rugăciune în biserica din incinta instituției, în prezenţa Părintelui Stareţ al Mănăstirii Bogdana.
În rândul preşcolarilor au fost integraţi anul acesta şi cei mai mici, care sorbeau cu nesaţ din manifestarea entuziasmului activităţii desfăşurate de colegii mai mari, încântarea fiind manifestată şi în cel al adulţilor, care şi-au umplut sufletele de graţia cu care aceştia îşi purtau ghiozdănelele în spate.
Emoţiile şi nerăbdarea sunt tovarăşii nelipsiţi ai porţilor şcolii, cu deosebire în momentele deschiderii şi închiderii acestora, fie vorba de elevii de clase primare, gimnaziale sau de cei de liceu, întregul grup fiind transportat în serii – în funcţie de instituţia la care sunt înscrişi – cu microbuzul aşezământului.
Totodată, de cealaltă parte a destinaţiei – spaţiul unei noi etape de şcolarizare – doi dintre elevi s-au îndreptat spre Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Suceava, unul spre Liceul Militar din Câmpulung, iar alte două eleve spre Seminarul Teologic Neamţ. Cât despre cei de vârstă mai mare – studenţii – aceştia au început să-şi pregătească bagajele pentru a se reîntoarce în oraşele în care studiază, respectiv: Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava.
Le dorim succes în activitatea şcolară şi îi susţinem în alegerile lor!