Promovarea examenelor și perspective de viitor

Pe lângă bucuria vacanţei, vara aduce cu sine şi un val de emoţii, pentru cei care încheie o treaptă de şcolarizare şi se îndreaptă spre alta – referindu-ne la cei 10 absolvenţi de şcoală generală (clasa a VIII-a) şi cei 6 absolvenţi de liceu (clasa a XII-a) din cadrul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi.

Dar trăirile, indiferent de natura lor, vin şi trec, mobilizarea cerându-şi drepturile. Astfel, elevii vizaţi s-au pregătit temeinic pentru examene, iar rezultatele au fost pe măsură: cei care au susținut Examenul de Capacitate obținând medii peste 7, iar cei care au susținut Bacalaureatul obținând medii peste 8,25.

Atingând acest prag, absolvenţii noştri au hotărât ce vor face mai departe: dintre cei mici, două  fete s-au înscris la Seminarul Teologic Liceal Ortodox, Neamț, secția ,,Patrimoniu și Artă Sacră”; un băiat s-a înscris la Seminarul Teologic Liceal Ortodox, Suceava, secția ,, Pastorală”și o fată la Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” din Suceava, iar tinerii vor continua cu o formă superioară de şcolarizare sau, potrivit alegerilor lor, se vor angaja în câmpul muncii.

Îi felicităm, îi încurajăm şi îi susținem în toate alegerile lor!